WEER NAAR DE KERK: Grote Kerk en Eesveen
We mogen in ons kerkgebouw weer de eredienst vieren met maximaal 128 (30) personen.
Wilt u bij een ochtendkerkdienst live aanwezig zijn dan kunt u daarvoor een plaats reserveren.
*Hoe gaat dit?  Stuur een mail op vrijdag vòòr 12 uur voor de aankomende zondag!
Voor Grote Kerk naar reserveren@pkn-steenwijk.nl
Voor Eesveen naar  secretariaat@deontmoetingeesveen.nl of per app 06-811784
Bij veel aanmeldingen maken we zo goed mogelijk een verdeling, zodat er voor iedereen een plaats is in een dienst.
*Naam en adres duidelijk vermelden!
Als u op de gastenlijst geplaatst wordt dan krijgt u een uitnodiging/bevestiging retour.
Mocht u vergeten zijn om te reserveren dan kunt u zich, mits er nog geen 128 (30)  personen    zijn aangemeld  voor de dienst,  bij de ingang van de kerk laten registreren.  Het bij- houden  van  een gastenlijst vooraf of terplekke zal nog enige tijd noodzakelijk blijven.

Verder zal er volgens het protocol worden gehandeld. Natuurlijk kan deze dienst ook op dezelfde tijd of later thuis bekeken worden.

Met vriendelijke groeten, reserveren@pkn-steenwijk.nl

RICHTLIJNEN KERKBEZOEK

1. Zingen in de kerk vanaf 26 juli a.s..  toegestaan, mits RIVM richtlijnen worden gevolgd!
RIVM-richtlijnen met betrekking tot zingen:
* Gezondheidscheck bezoekers (triage)
* Indien men gaat zingen tijdens de kerkdienst is registratie van kerkgangers  verplicht.
* Tussen de kerkgangers is een minimale afstand van 1,5 meter, bij voorkeur in zigzag-opstelling.
* Het risico op besmetting (door inademing van aerosolen) in grote oudere kerkgebouwen en in de buitenlucht is klein.  30 minuten voor en na de dienst luchten. (kan ook tijdens de dienst als de temperatuur dat toelaat)

2. Koffiedrinken vanaf 26 juli a.s.. (bij mooi weer buiten)
Om de gemeenschap en het samen zijn weer te vergroten is het wenselijk het koffiedrinken  weer op te starten, met inachtneming van 1,5 meter. Als het mooi weer is doen we het buiten.

3. Reserveren blijft, spontane inloop ook mogelijk (tot max 128 (30) personen)

KORT SAMENGEVAT:
GANG VAN ZAKEN ROND HET BIJWONEN VAN EEN KERKDIENST
Heeft u geen gezondheidsklachten dan desinfecteert u de handen.
U registreert zich door:

•  aanmelding  voor de dienst via de website of
  • door het invullen van een bij de ingang liggende lijst (naam en telefoonnummer).

Nadat u zich heeft geregistreerd wacht u op een van de coördinatoren die u naar uw zitplaats zal  begeleiden.
U neemt plaats waarbij u een ruimte van drie stoelen tot de volgende eenheid in acht neemt.
Een eenheid betreft een individu, echtpaar of gezin dat in één huis woont.
Bij het einde van de dienst gaat u na het uitspreken van de zegen weer zitten.
U wordt door de coördinatoren uitgenodigd de rij te verlaten.
U loopt richting collectezakken waar u uw gave in kunt doen.
Vervolgens kunt u de kerk via het glazen portaal verlaten dan wel u aansluiten bij het koffiebuffet.
Bij dit alles is het zaak 1,5 meter afstand te houden