De Grote kerk van binnen

g

Nacht van Gebed 2019Afbeeldingsresultaat voor opendoors
                        Blijf bidden voor gevangen Broeders en Zusters
In de Nacht van Gebed van 21 op 22 juni wordt er op veel plaatsen in Nederland (en andere landen) gebeden. Ook in Steenwijkerland zal in het gebouw aan de Dolderweg23a van 20.00 tot 02.00 uur worden gebeden. Er zullen gebedspunten worden uitgedeeld, ondersteund met informatiefilmpjes over christenen, die vervolgd worden en leven in onveilige gebieden. U kunt ervoor kiezen om een gedeelte of de hele tijd aanwezig te zijn.  We hopen dat er velen deze avond/nacht met ons mee willen bidden voor onze broeders en zusters in Christus.  Voor meer info ga naar OPENDOORS.NL/NACHT.

SLOTZONDAG volgende week 23 juni: Afsluiting van het winterwerk in de morgendienst in de Grote Kerk. Dit is een centrale dienst. In de buitenwijken is er dan geen dienst.

Een Nieuw Huis (aanpassing gebouwen van de Protestantse Gemeente Steenwijk)

Denk mee met het project 'een nieuw huis' en meldt je suggesties of actieve deelname op eennieuwhuis@pkn-steenwijk.nl

Na het samen-kerk-zijn in de Grote kerk is er destijds aangegeven dat we als Protestantse Gemeente samen gaan nadenken hoe we de Grote kerk zo kunnen aanpassen, zodat het voor een ieder van ons een ‘thuis’ kan zijn.
Tijdens een gemeenteavond hebben we er op 7 maart met de aanwezigen bij stil gestaan. U kunt ook meedoen. Hebt u ideeën of opmerkingen meld het dan op het bovenstaande email adres,
Op de gemeente avond is het proces geschetst tot aan definitief ontwerp van ‘het nieuwe huis’.

In april 2019: vlekkenplan gereed (aantal m2 nodig)
In  juni 2019: Architect gekozen
In oktober 2019: 3 varianten
In december 2019: 1 keuze gemaakt
In januari 2020: voorlopig ontwerp gemaakt
In april 2020: definitief ontwerp gereed en aannemer geselecteerd.

Bij al deze stappen zullen de gemeenteleden worden betrokken en kunnen hun invloed uitoefenen.
Voor een ieder die wensen en eisen heeft en dat niet op de gemeenteavond kwijt kon, kan het sturen naar het volgende e-mail adres:

eennieuwhuis@pkn-steenwijk.nl

Mochten er nog mensen willen deelnemen in deze projectgroep, met name dames worden aangemoedigd te reageren, dan ben je van harte welkom. Aanmelden kan ook via het bovenstaande email adres.

Projectgroep Een Nieuw Huis.
Harry van Dalfsen, Andre van Dekken, Jaap Banga, Wim van Hulten, Fred Boot en Peter van der Terp

RAAD VAN KERKEN STEENWIJK e.o.

k

Wij zijn te volgen via onze website: www.raadvankerkensteenwijk.nl

FANCY FAIR

INLEVEREN GOEDEREN FANCY FAIR

Het inleveren van goederen kan elke zaterdagmorgen   tussen 10:00 en 12:00 uur. in de loods aan de Wheermaten 7.
Houdt u er rekening mee dat u alleen op aangegeven datum en tijdstip terecht kunt?
Schikt het u niet om zelf de spullen te brengen op de zaterdagmorgen of heeft u (grote) spullen die u zelf niet kunt brengen, neem dan contact op met Boelie Huisman, telefoon 0521-510784.

kerk 2025 (klik even Kerk 2025

DE GROTE KERK van binnen Kijk eens op deze site http://kerkfotografie.nl/grote-kerk-steenwijk/
                                                      video film van de kerk https://youtu.be/pPr1WNFvE0c

KERKELIJK BUREAU: openingstijden
Is in De Klincke, Kerkstraat 16,  geopend op:

1. elke maandagochtend van 10 uur tot 11 uur ( tijdens vakanties gesloten)
  2. elke 1e donderdag van de maand, ‘s avonds van 19.00 uur tot 20.00 uur.

( in de maanden juli en augustus gesloten)
Collectemunten kunt u ook kopen op maandagochtend, dinsdagmiddag, woensdagochtend en woensdagavond als De Klincke open is.

Het jeugdwerk in de gemeente kan je vinden bij jeugd ,maar ook op f

Facebook: JDC Steenwijk

Facebook pagina brug en tienerdienst BTD Steenwijk

Heeft u informatie voor de Brug mail het even:nieuwsblad-debrug@pkn-steenwijk.nl
Heeft u informatie voor de Kerkbrief mail het even : kerkbrief@pkn-steenwijk.nl

Wilt u reageren of heeft u suggesties? Mail:scriba.kerkenraad@pkn-steenwijk.nl

Laatst bewerkt: 17 June, 2019

Ziet u op deze site verouderde informatie, mail het dan naar webmaster@pkn-steenwijk.nl

g

Postadres:
scriba Prot. Gem. Steenwijk
Kerkstraat 16
8331 JC Steenwijk
e-mailadres :
scriba.kerkenraad@pkn-steenwijk.nl
Telefoon 'de klincke:0521 513429'

voor ander telnu. zie Organisatie

bl2 GEEF EENS EEN REACTIE OP DEZE SITE!
bl Informatie over het Nieuwsblad voor de PKN Steenwijk

Ook op facebookf

Facebookpagina kerk

op twitter

OVER ONZE HUISSTIJL:

In onze huisstijl proberen we aan te sluiten bij de huisstijl van onze landelijke kerk. In ons logo is de duif overgenomen uit het logo van de landelijke kerk. We denken dat die duif nauwelijks toelichting nodig heeft. De duif staat steeds weer voor de Geest.

In het logo zien we ook gekleurde lijnen. Eerst een klein stukje neerwaarts. Daarna omhoog. In die lijnen willen we het samenvoegen van onze kerken symboliseren. We hopen dat in het samengaan de neerwaartse spiraal kan worden doorbroken en we samen op weg gaan in een sterk opgaande lijn. Zo willen we fris en positief ingesteld zijn.