De Grote kerk van binnen

Een leuke kijkje in de kerk https://youtu.be/pPr1WNFvE0c  door Henri v Rhenen

 

ZOMERZANGAVONDEN
Ook dit jaar organiseert de Sing In groep weer een aantal zomerzangavonden op drie zondagavonden. De data zijn 8 juli, 12 augustus en 9 september  ( elke 2e zondag van de maand) in de Grote Kerk in Steenwijk. 
Vanaf 18.30 uur starten we met koffie, thee of limonade waarna we om 19.00 uur met elkaar gaan zingen. 
De zangdienst is een zogenaamde (RUM ) Roept U Maar dienst. De Sing In groep heeft een eigen bundel samengesteld van 120 liederen variërend van Johannes de Heer liederen, liederen uit de Evangelische liedbundel, Opwekkingsliederen en andere eigentijdse en/of populaire liederen.  U kunt zelf een keuze maken welk lied we gaan zingen. Er zitten ongetwijfeld een aantal liederen tussen die u aanspreken.
De begeleiding van de liederen bestaat uit leden van de Sing In groep bestaande uit keyboard, gitaar, fluit en 3 of 4 zangers en zangeressen.                                         
Iedereen is van harte welkom op deze zomerzangavonden om samen met anderen  een van uw populaire liederen te zingen.

 

ZOMEREXPOSITIE KERK&HOBBY in de Grote Kerk te Steenwijk.
Tijdens de Vestingweken exposeren een aantal deelnemers van de groep Kerk en Hobby met werkstukken van diverse technieken, zoals kantklossen, acryl schilderen, werken met papier, fotograferen, houtsnijwerk, quilten, tekenen. Vrij werk, zonder een gezamenlijk thema. Ook de bijbehorende teksten zijn de moeite waard.
De expositie is te bewonderen, dinsdag 17 juli t/m woensdag 22 augustus  tijdens de openingsuren op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur. Woensdag de hele dag van 10.00 – 16.30 uur. Op de woensdagmorgens zijn er altijd deelnemers van de groep aanwezig als gastvrouw/heer. Het bezoeken van de Grote Kerk waar zoveel te zien en te ervaren is, kan zomaar leiden tot inspiratie om bv. een keer mee te doen met de groep Kerk en Hobby.
In oktober heeft de groep haar eigen expositieweken, 22 oktober t/m 2 november,  met als thema “Kwetsbaarheid”. Informatie hierover volgt later.

 

EXPOSITIE OTTO de BRUIJNE in Grote Kerk.
Vanaf  15 juli tot en met 15 augustus zal  Otto de Bruijne exposeren in de Grote Kerk. Elke woensdag  van 10.00 tot 16.30 uur alsmede elke dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00-16.30 uur is de Grote Kerk hiervoor open gesteld. Otto  was op een gemeente avond van de Protestantse Gemeente afgelopen seizoen en gaf toen een voordracht over zijn werk : “De panelen geschilderd naar aanleiding van Openbaringen “.  Tevens zal op woensdag 8 augustus Otto de Bruijne voorgaan in de middagpauze-dienst. Deze dienst is van 12.00 tot 12.30 uur. Voorafgaand aan deze dienst en na afloop kunt u met Otto spreken over zijn werk. Otto de Bruijne komt uit Voorthuizen en is Theoloog en kunstenaar http://www.ottodebruijne.nl/

 

ORGELCONCERT GROTE KERK
Op zaterdagavond 14 juli verzorgt Harm Hoeve het eerste orgelconcert uit een serie orgelconcerten op het Van Oeckelenorgel in de Grote Kerk te Steenwijk. De volgende concerten worden verzorgd door Wim Magré op 21 juli, Everhard Zwart op 28 juli, Stephan van Dokkum op 4 augustus, Sander van Marion op 11 augustus en Gerwin van der plaats op 18 augustus.
Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek.
Harm Hoeve opent zijn concert met twee koraalbewerkingen: Psalm 75 van Jan Zwart en Psalm 73 van Feike Asma. Hierna volgen Preludium en Fuga in C van J.S. Bach, Variaties en Fuga over Thema van Purcell gecomponeerd door Jac. Bonset, Choral no. III van C. Franck, Variations on “The Russian National Hymn” van Eugene Thayer, een Festival Toccata van Percy E. Fletcher en tenslotte een Koraaffinele van Harm Hoeve zelf. Een fraai concert gespeeld door een vakkundig musicus.

 

MARKTCONCERT in de Grote Kerk op 18 juli a.s. door Evert van de Veen
Evert van de Veen verzorgt op 18 juli een marktconcert in de Grote Kerk te Steenwijk. De toegang is gratis en het concert begint om 11.45 u.
Evert van de Veen speelt: een Fantasie over “Grote God wij loven U” van K.J. Mulder,  een Fuga in g-moll en het koraalvoorspel “Wachet auf ruft uns die Stimme” van J.S. Bach, Sonate II in c moll van Felix Mendelssohn, een Aria in C Durvan G.M. Déthier, Trois Inventions van J. Callaerts, “Leer mij Uw weg, o Heer”van K.J. Mulder, Scherzo pour orgue A. Lavalée – Smith,  “For you” van E. Pasini, en de Fantasie over “Lof zij de Heer” van K.J. Mulder.

 

ORGELCONCERT op 21 juli door WIM MAGRÉ
Op zaterdagavond 21 juli verzorgt Wim
Magré het tweede orgelconcert uit een
serie orgelconcerten op het Van Oeckelenorgel
in de Grote Kerk te Steenwijk. Het concert
begint om 20.00 u. Wim Magré speelt:
Fantasie en Koraal Psalm 48 vers 6 van K.J. Mulder, een Siciliano en Praeludium und Fuga in e-Moll van J.S. Bach. Three short pieces van S. Wesley, Suite Romantique van D.  Bédard, Orgelspel na de preek van S. Landsman, het Allegro uit Symphonie no. 2 van L. Vierne en een Koraalfinale  van Willem Hendrik Zwart

 

 

FOTOBOEK 2017 van Kerk en hobby kijk even


RAAD VAN KERKEN STEENWIJK e.o.


Wij zijn te volgen via onze website: www.raadvankerkensteenwijk.nl

 

 

FANCY FAIR

 

INLEVEREN GOEDEREN FANCY FAIR

Het inleveren van de goederen kan wekelijks op de zaterdagmorgen, tussen 10 en 12 uur, bij de loods aan de Wheermaten 7C. Vrijwilligers zijn dan in de loods om uw goederen in ontvangst te nemen.

Bent u niet in de gelegenheid de spulletjes te
brengen dan kunt u contact opnemen met
dhr. H. Slot, Capellekade 2, 8331 KX  STEENWIJK. Telefoon 0521-517012

 

kerk 2025 (klik even Kerk 2025

 

DE GROTE KERK van binnen Kijk eens op deze site http://kerkfotografie.nl/grote-kerk-steenwijk/   
                                                      video film van de kerk https://youtu.be/pPr1WNFvE0c

KERKELIJK BUREAU: openingstijden
Is in De Klincke, Kerkstraat 16,  geopend op:

  1. elke maandagochtend van 10 uur tot 11 uur ( tijdens vakanties gesloten)
  2. elke 1e donderdag van de maand, ‘s avonds van 19.00 uur tot 20.00 uur.

( in de maanden juli en augustus gesloten)
Collectemunten kunt u ook kopen op maandagochtend, dinsdagmiddag, woensdagochtend en woensdagavond als De Klincke open is.

Het jeugdwerk in de gemeente kan je vinden bij jeugd ,maar ook op

Facebook: JDC Steenwijk

Facebook pagina brug en tienerdienst BTD Steenwijk

 

Heeft u informatie voor de Brug mail het even:nieuwsblad-debrug@pkn-steenwijk.nl
Heeft u informatie voor de Kerkbrief mail het even : kerkbrief@pkn-steenwijk.nl

Wilt u reageren of heeft u suggesties? Mail:scriba.kerkenraad@pkn-steenwijk.nl

Laatst bewerkt: 13 Juli, 2018

 

Ziet u op deze site verouderde informatie, mail het dan naar webmaster@pkn-steenwijk.nl

 

Postadres:
scriba Prot. Gem. Steenwijk
Kerkstraat 16
8331 JC Steenwijk
e-mailadres :
scriba.kerkenraad@pkn-steenwijk.nl
Telefoon 'de klincke:0521 513429'

voor ander telnu. zie Organisatie

 

logo

bl2 GEEF EENS EEN REACTIE OP DEZE SITE!
bl Informatie over het Nieuwsblad voor de PKN Steenwijk

Ook op facebook

Facebookpagina kerk

op twitter

 

OVER ONZE HUISSTIJL:

In onze huisstijl proberen we aan te sluiten bij de huisstijl van onze landelijke kerk. In ons logo is de duif overgenomen uit het logo van de landelijke kerk. We denken dat die duif nauwelijks toelichting nodig heeft. De duif staat steeds weer voor de Geest.

In het logo zien we ook gekleurde lijnen. Eerst een klein stukje neerwaarts. Daarna omhoog. In die lijnen willen we het samenvoegen van onze kerken symboliseren. We hopen dat in het samengaan de neerwaartse spiraal kan worden doorbroken en we samen op weg gaan in een sterk opgaande lijn. Zo willen we fris en positief ingesteld zijn.